Toiduettevõtja: Algas registreerimine 2023 „Metsast taldrikule“.
Algas registreerimine „Metsast taldrikule“. Registreerumise tähtaeg on 06.09.2023, registreerimisvormi koos täpsema infoga leiad siit.
Üritus toimub sel aastal nädal kauem ehk 3.-19. november.
Sündmus toimub 6 maakonnas: Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Võrumaal, Viljandimaal ja Valgamaal. „Metsast taldrikule“ eesmärgiks on suurendada toitlustusasutuste külastatavust, toetada kohalikku arenevat toidukultuuri, tõsta esile kohalik tooraine ja kohaliku toidu väiketootja.
Osalevate toitlustusasutuste kaasamise põhimõtted:
- Osalevad ettevõtted töötavad välja sündmuse jaoks 2-käigulise erimenüü, pakkudes põnevat sügisest toidunaudingut. Mõlemas roas tuleb vähemalt ühe komponendina kasutatud metsasaadust;
- Osaleda võivad ka pop-up-toitlustuskohad, tingimusel, et nad avavad end kindlatel päevadel kindlateks kellaaegadeks (mitte vaid ettetellimisel);
- Erimenüü peab olema pakkumisel kogu kampaaniaperioodi jooksul 3.–19. november 2023.
- Menüü maksumus on vahemikus 25–30 eurot, konkreetse hinna määrab ettevõte ise.
2022 aastal pakkusid Viljandimaalt metsikuid maitseid lausa 9 kohta:
Kohvik Fellin
Viru Talu Koduresto
Kohvik Novell
KoduKOHVIK
Kohvik Legend
Aida Kohvik
Villa Maria
Raudnaela kõrts