Lõuna-Eesti maitsed "Metsast taldrikule" 3.-19. november 2023 thumbnail

Lõuna-Eesti maitsete sügiskampaaniast võtab osa rekordarv Viljandimaa toidukohti

Kuues Lõuna-Eesti maakonnas toimuv toiduüritus „Metsast taldrikule“ toob 3.-19. novembrini lauale sügisandidest inspireeritud erimenüüd.

Viljandimaalt osaleb iga-aastasel üritusel rekordarv toidukohti. Erimenüüga tulevad välja kohvik Fellin, koduKOHVIK, Viru Talu Koduresto, raamatukohvik Novell, kohvik Legend, Villa Maria Viljandi, Rohelise Maja kohvik, kalakohvik Võrtsu Sahver, Aida kohvik, Raudnaela kõrts, Sahara Viljandi, Mulgi kõrts ja restoran Ormisson.

Kohvik Fellin. Foto: visitviljandi x Kristjan Kivistik
Kohvik Fellin. Foto: visitviljandi x Kristjan Kivistik

Erimenüü hind jääb söögikohtades 25 ja 30 euro vahele ning see sisaldab kahte käiku koos peakoka tervitusega. Menüüdega saab tutvuda aadressil visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule/viljandimaa

Viljandimaa Arenduskeskuse turismivaldkonna juhi Johan-Kristjan Konovalovi sõnul on “Metsast taldrikule” kampaania eesmärk kaasa aidata piirkonna toidukultuuri arengule, tõsta esile väärtuslikku kohalikku toorainet, suurendada toidukohtade külastatavust ning toetada piirkonna väiketootjaid. Tavapärastele eestikeelsetele menüüdele lisanduvad sel korral ka tõlked inglise keelde, et tõsta ka välisturistide huvi meie kohaliku toidukultuuri vastu.

„Eriti hea meel on mul selle üle, et kampaanias osalevate ettevõtete arv on aasta-aastalt kasvanud. On nii neid, kes on pea igal aastal osalenud, kui ka uusi tulijaid. See näitab, et kampaania kõnetab meie toidukohti ja nad saavad sellest kasu,“ rääkis Konovalov.

Restoran Ormisson. Foto: visitviljandi x Kristjan Kivistik
Restoran Ormisson. Foto: visitviljandi x Kristjan Kivistik

„Metsast taldrikule“ kampaaniat korraldavad Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartu linn, Jõgevamaa koostöökoda ja Viljandimaa Arenduskeskus. Kampaaniat kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.