Viljandi Linnagaleriis avatakse saabuval nädalal näitus “Paradiisilille laul”

20. juulil kell 19:00 avatakse Viljandi Linnagaleriis Sandra Lepiku kunstnikunimega Ruudu Rahumaru näitus „Paradiisilille laul“.

“Paradiisilille laul” on inspireeritud sõnadest “Sul on paradiisi nägu”. Näitus on värviline rännak läbi lootuse, armastuse ja kõikvõimalikkuse.

„See näitus on tänu minu elu- ja tunderikkusele. Usun, et minu lugu pole ainult minu lugu, vaid üldinimlik inimhinge tsüklilisuse peegeldus. “Paradiisilille laul” on see koht tsüklis, mis on  justkui ülesärkamine, elusse armumine, õidepuhkemine, oma käidud teekonna tähistamine“ ütleb Ruudu Rahumaru.

Ruudu Rahumaru jaoks oli joonistamisprotsess ilus teekond omaenese paradiisi tundma õppimiseks. Ta ei tea veel täpselt, mis see on, aga on kindel, et tema paradiisis on palju lilli, mis laulavad ja linnud laulavad ka, armastajad armastavad kirglikult, naised naudivad sügavalt ja loodus on lopsakas ja kõikjal elurikkas, kõik tunnevad, et on hoitud ja armastatud. Kõikjal on lootus.

Ruudu Rahumaru lisab: „Paradiisilillede laulu saatel olen õppinud vastu võtma oma elu ilu ja väge. Oma hingekannatused tuleb sügavuti läbi elada, kuid veelgi olulisem on mitte valusse ja ebaõnnestumisesse kinni jääda, tõusta püsti ja edasi minna. Üks elu olulisemaid õppetunde on hoida lootust ka lootusetutes olukordades ja õppida tähistama seda hetke, kus me praegu viibime. Ehk on paradiis paik, kus tähistada seda pikka ja käänulist teed, mida oled juba käinud. Tervenemine on uute võimalikkuste märkamine – rännak üle omaenese lugude piiride.“

Pastellijoonistused on tema fototöö kõrval olnud nagu väiksed tervendusseansid, mis isikliku eluga kaasas käivad, aidates tal elu paremini mõista,  mõtestada ning muuta oma mõttemustreid.

Sandra Lepik kunstnikunimega Ruudu Rahumaru (1991) on Tartus elav kunstnik, fotograaf. Rahumaru sümboliseerib elu tsüklilisust ja polaarsuste vahelist tantsu. Põhiliselt on ta fotograafi rollis, portreerides läbi loodussümboolika inimeste (põhiliselt just Naiste)  hingeteekondi. Hetke teemad kunstniku ja inimesena keerlevad tugevasti ümber oma elu sügavama tunnetamise ja mõistmise, tervenemise, oma elus ülesärkamise, loodusmaagia ja naiseliku ürgususe teemadega. Peale fotograafia on elus väga oluline koht ka muul kunstiloomel ja viimastel aastatel on ta leidnud väga olulise meediumi enda jaoks just joonistamisest. Sandra Lepik tunneb, et läbi erksate värvide ja mustrite muutub ka kõik tema  sees selgemaks ja terviklikumaks.

Näitus „Paradiisilille laul“ on Viljandi Linnagaleriis avatud 24. augustini 2022.

Viljandi Linnagalerii asub Tallinna 11/1. Avatud on T-R kell 10-18 ja L 10-15.