Pärandilinn Viljandi parandustöökodade nimekiri ootab täiendust

Möödunud aastal alanud Viljandi parandustöökodade kaardistamine jätkub. Vilunud parandajatest märku andma oodatakse nii töökodade pidajaid endid kui ka rahulolevaid kliente.

Pärandilinn Viljandi töörühm alustas linna ja lähiümbruse parandustöökodade kaardistamist mullu ja sai teada 16 meistrist, kes aitavad inimestel kulunud või katki läinud asju uuesti töökorda saada. Parandustöökojad on kantud kaardile, mis asub lehel www.visitviljandi.ee/unesco. Samas asub ka registreerimisvorm, kus saab kaardile lisamiseks parandustöökodadest märku anda.
Parandustöökodade kaardistamist eest vedava Kätrin Hanschmidti sõnul on juba täna kaardil palju häid meistreid, kuid võib arvata, et linnas ja maakonnas leidub neid veel. „Parandustöökodade kaardistamise eesmärk on viia nende kohtade olemasolu paremini kohalike elanike teadvusesse. Kui mõni asi läheb katki, ei pea seda ilmtingimata uue vastu vahetama, vaid võib proovida seda vilunud meistri abil korda teha. Parandamine aitab säästa ressursse ja annab võimaluse armsaks saanud eset edasi kasutada,“ ütles Hanschmidt.

Peale parandustöökodade kaardistamist on pärandilinn Viljandi töörühmal kavas nende pakutavaid teenuseid üldsusele tutvustada. Ettevõtmine lähtub UNESCO loovlinnade võrgustikku kuuluva Viljandi missioonist väärtustada pärandit ja jätkusuutlikku elusviisi. Pärandilinn Viljandi aastateema oli mullu ja on ka tänavu parandamine.

Pärandilinn Viljandi töörühma kuuluvad linnas tegutsevate kultuuripärandi väärtustamisega seotud asutuste esindajad, sealhulgas Viljandi linnavalitsusest ja TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiast.

Rohkem infot parandustöökodade kaardistamise kohta:
Kätrin Hanschmidt, telefon 5814 7783, e-post bonifatiusegild@gmail.com

Rohkem infot Pärandilinn Viljandi ja UNESCO loovlinnade võrgustiku kohta:
Ave Matsin, telefon 526 2510, e-post ave.matsin@ut.ee